«Προς-Δεθείτε στο ΚΠΙΣΝ»

Πρόγραμμα πλήρους χρηματοδότησης σχολικών εκδρομών μαθητών από σχολεία απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας.

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Φίλοι και Υποστηρικτές Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Φ&Υ ΚΠΙΣΝ) σχεδίασε και υλοποιεί το πρόγραμμα «Προς-Δεθείτε στο ΚΠΙΣΝ» με την υποστήριξη του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Το «Προς-Δεθείτε στο ΚΠΙΣΝ» είναι ένα πρόγραμμα πλήρους χρηματοδότησης σχολικών εκδρομών με κέντρο ενδιαφέροντος το ΚΠΙΣΝ. Δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές σχολείων, απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας, να επισκεφθούν το ΚΠΙΣΝ, να συμμετέχουν σε όσο το δυνατό περισσότερες δραστηριότητες, να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις και να ξεναγηθούν στους χώρους της ΕΒΕ, της ΕΛΣ και του Πάρκου του ΚΠΙΣΝ. Οι εκδρομές αυτές οργανώνονται στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος, σύμφωνα με τις υπάρχουσες διαδικασίες του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν εκδρομές και δραστηριότητες μαθητών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Το πρόγραμμα  τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η συνεργασία των Φ&Υ ΚΠΙΣΝ με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων,  δίνει  στους νέους τη δυνατότητα  να μελετήσουν τη γλώσσα, την τέχνη και τον σύγχρονο πολιτισμό, μέσα από την εκπαίδευση, και τη δια βίου μάθηση. Μεταδίδοντας γνώση, δημιουργώντας εμπειρίες και αναμνήσεις, τα προγράμματα των Φ&Υ ΚΠΙΣΝ με την υποστήριξη του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών,  συμβάλλουν στο να αποτελέσει το ΚΠΙΣΝ αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των νέων ανθρώπων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Νεάπολης Κοζάνης, ήταν οι πρώτοι και πρώτες που «προσδέθηκαν» στο ΚΠΙΣΝ, από τις 27 έως τις 29 Μαρτίου 2019 (για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ).


Το πρόγραμμα υλοποιείται με την ευγενική δωρεά του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Γίνε Φίλος και Υποστηρικτής σήμερα!

Σε συνεργασία με:
  • ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ