«Προς-Δεθείτε στο ΚΠΙΣΝ»

Πρόγραμμα χρηματοδότησης σχολικών εκδρομών μαθητών από σχολεία απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας.

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Φίλοι και Υποστηρικτές Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Φ&Υ ΚΠΙΣΝ) σχεδίασε και υλοποιεί το πρόγραμμα «Προς-Δεθείτε στο ΚΠΙΣΝ».

Το «Προς-Δεθείτε στο ΚΠΙΣΝ» είναι ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης σχολικών εκδρομών με κέντρο ενδιαφέροντος το ΚΠΙΣΝ. Δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές σχολείων, απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας, να επισκεφθούν το ΚΠΙΣΝ, να συμμετέχουν σε όσο το δυνατό περισσότερες δραστηριότητες, να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις και να ξεναγηθούν στους χώρους της ΕΒΕ, της ΕΛΣ και του Πάρκου του ΚΠΙΣΝ. Οι εκδρομές αυτές οργανώνονται στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος, σύμφωνα με τις υπάρχουσες διαδικασίες του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν εκδρομές και δραστηριότητες μαθητών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Το πρόγραμμα  τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η συνεργασία των Φ&Υ ΚΠΙΣΝ με τους δωρητές του «Προς-δεθείτε στο ΚΠΙΣΝ» για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων,  δίνει  στους νέους τη δυνατότητα  να μελετήσουν τη γλώσσα, την τέχνη και τον σύγχρονο πολιτισμό, μέσα από την εκπαίδευση, και τη δια βίου μάθηση. Μεταδίδοντας γνώση, δημιουργώντας εμπειρίες και αναμνήσεις, τα προγράμματα των Φ&Υ ΚΠΙΣΝ  συμβάλλουν στο να αποτελέσει το ΚΠΙΣΝ αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των νέων ανθρώπων.


 • Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Νεάπολης Κοζάνης, ήταν οι πρώτοι και πρώτες που «προσδέθηκαν» στο ΚΠΙΣΝ, από τις 27 έως τις 29 Μαρτίου 2019.
  (για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ).

 

 • Η πρώτη μετά-covid εκδρομή για το «Προς-δεθείτε στο ΚΠΙΣΝ» πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριου του 2022, με τη συμμετοχή 47 μαθητών και μαθητριών και των συνοδών εκπαιδευτικών τους από το Α’ Γυμνάσιο Διδυμότειχου.
  (για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ).

 

 • Τον Μάιο του 2023, υλοποιήθηκε το πρόγραμμα με δύο σχολεία:
  α) Με τη συμμετοχή 34 μαθητριών και μαθητών που ανήκουν στα σύνολα της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας και Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης και 5 εκπαιδευτικών συνοδών τους (περισσότερα εδώ)
  και
  β) Με την επίσκεψη 33 μαθητριών/μαθητών και 3 εκπαιδευτικών από το Γενικό Λύκειο Δεσκάτης Γρεβενών (περισσότερα εδώ).

 

 


Το πρόγραμμα υλοποιείται χάρη στις ευγενικές Δωρεές:
α) του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το 2019 και το 2023
και
β) της Raycap A.E. το 2022

 

Γίνε Φίλος και Υποστηρικτής σήμερα!

Σε συνεργασία με:
 • ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
 • ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
 • ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ