Προς-δεθείτε στο ΚΠΙΣΝ: Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, Μάιος 2023

Στις 2 και 3 Μαϊου πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη 34 μαθητών και μαθητριών των Μουσικών Συνόλων της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας και Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Προς-Δεθείτε στο ΚΠΙΣΝ», ένα πρόγραμμα που σχεδιάζουν και υλοποιούν οι Φίλοι & Υποστηρικτές ΚΠΙΣΝ (Φ&Υ ΚΠΙΣΝ).

Οι μαθητές μαζί με τους συνοδούς τους έφτασαν στο ΚΠΙΣΝ νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 2/5 και παρακολούθησαν την όπερα «Μήδεια» του Λ.Κερουμπίνι στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Την Τετάρτη 3/5 συνέχισαν το ταξίδι τους στο ΚΠΙΣΝ, με ξεναγήσεις στην εικαστική εγκατάσταση της αφρικανικής καλλιτεχνικής κολεκτίβας NEST, «Return to Sender» , στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Ακολούθησε επίσκεψη στους χώρους του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ο οποίος υποστηρίζει με τη Δωρεά του το πρόγραμμα «Προς-Δεθείτε στο ΚΠΙΣΝ». Τα παιδιά της Μυτιλήνης ξεναγήθηκαν στο Αεροδρόμιο, τριγύρισαν στα μαγαζιά των terminal, κατέβηκαν τις τσουλήθρες του Πυροσβεστικού σταθμού του Αεροδρομίου και καταβρέχθηκαν από τα σύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα του σταθμού. Ελπίζουμε όλοι οι μαθητές να μπήκαν στο καράβι του γυρισμού χαρούμενοι και γεμάτοι αναμνήσεις.

Ευχαριστούμε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή για τη φιλοξενία τους, καθώς και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την υποστήριξή του, ώστε μαθητές να ταξιδέψουν στην Αθήνα. Ελπίζουμε η εμπειρία να τους μείνει αξέχαστη!

 


Η εκδρομή του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης πραγματοποίηθηκε
χάρη στην ευγενική Δωρεά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Γίνε Φίλος και Υποστηρικτής σήμερα!

Σε συνεργασία με:
  • ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ