Προς-Δεθείτε στο ΚΠΙΣΝ: ΓΕΛ Νεάπολης Κοζάνης (27 έως 29 Μαρτίου 2019)

Το πρώτο σχολείο που συμμετείχε στο πρόγραμμα “Προς-Δεθείτε στο ΚΠΙΣΝ” ήταν το Γενικό Λύκειο Νεάπολης Κοζάνης. Τριάντα τέσσερις μαθητές της Α’ Λυκείου, μαζί με 4 συνοδούς καθηγητές τους, “προσδέθηκαν” στο ΚΠΙΣΝ από τις 27 ως τις 29 Μαρτίου 2019.

Το πρόγραμμα, που χρηματοδοτήθηκε πλήρως με Δωρεά του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών,  περιελάμβανε τη μετακίνηση των παιδιών στην Αθήνα, τη διαμονή και διατροφή καθώς και δύο ολόκληρες μέρες στο ΚΠΙΣΝ.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και παρακολούθησαν μια ενδιαφέρουσα περιήγηση στο Πάρκο “Σταύρος Νιάρχος” με θέμα τα μεσογειακά φυτά του πάρκου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, παρουσιάστηκε επίσης το όραμα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όπως αυτό υλοποιήθηκε με τη δημιουργία του ΚΠΙΣΝ. Την πρώτη μέρα της επίσκεψής τους, τα παιδιά κι οι καθηγητές τους παρακολούθησαν από την Εθνική Λυρική Σκηνή την παράσταση Γάμοι του Φίγκαρο, του Β.Α.Μότσαρτ.

Κατά τη διάρκεια της ενθουσιώδους προετοιμασίας για το ταξίδι τους, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, να ασχοληθούν με την Όπερα και το Λυρικό Θέατρο, να μελετήσουν το έργο που θα παρακολουθούσαν, ενώ παράλληλα ανακάλυψαν πληροφορίες για το Πάρκο ΣΝ και τις νέες υπηρεσίες της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να πάρετε μια γεύση από το ταξίδι τους στο ΚΠΙΣΝ.

 

Γίνε Φίλος και Υποστηρικτής σήμερα!

Σε συνεργασία με:
  • ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ