Συνεργασίες

Για την επίτευξη των στόχων τους οι Φίλοι & Υποστηρικτές ΚΠΙΣΝ συνεργάζονται με άλλους οργανισμούς, φορείς και ιδρύματα, με κοινές δράσεις, ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών.


Νέα εικόνα (1)Ο σύγχρονος Δήμος Καλλιθέας, ιδρύθηκε το 1884 και οι ρίζες του απαντώνται στην προϊστορική περίοδο των Αθηνών. Βρίσκεται νότια του Δήμου Αθηναίων, κοντά στη Φαληρική ακτή και καταλαμβάνει έκταση 4500 τ.χλμ. με θαλάσσιο μέτωπο έκτασης περίπου 1,200 μ.

Ο επίσημος πληθυσμός ανέρχεται στους 100.000 κατοίκους όμως, εκτιμάται ότι πάνω από 250.000 κάτοικοι ζουν και δραστηριοποιούνται μέσα στα όρια του Δήμου Καλλιθέας.  Ο Δήμος Καλλιθέας είναι ένας από τους πιο πυκνοκατοικημένους Δήμους της Αττικής.  Η Καλλιθέα φιλοξενεί δύο πανεπιστήμια, το Πάντειο και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, καθώς και μεγάλο αριθμό πολιτιστικών υποδομών (Δημοτική Βιβλιοθήκη, Δημοτικό Κινηματογράφο, Δημοτικό Θέατρο, Δημοτικό Ωδείο, Δημοτική Φιλαρμονική).  Ο Δήμος Καλλιθέας θεωρείται ως μια από τις κοιτίδες του ρεμπέτικου τραγουδιού ενώ, συνεχώς συμβάλλει στην εξέλιξη του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.  Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Δήμου Καλλιθέας.

 


dsz_logo_200x136

Tο Stifterverband είναι κεντρικός φορέας υποστήριξης με εξειδικευμένες υπηρεσίες, για μη κερδοσκοπικά ιδρύματα και οργανισμούς στη Γερμανία.  Προσφέρει υποδομές και οφέλη για εξατομικευμένες υπηρεσίες, προσαρμοσμένες στις εκάστοτε ανάγκες. Το Deutsches Stiftungszentrum είναι η κεντρική υπηρεσία, μέσω της οποίας το Stifterverband αντλεί τα στοιχεία που σχετίζονται με τις αρμοδιότητές του. Προσφέρει υπηρεσίες και συνεργάζεται με περισσότερους από 640 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και φιλανθρωπικά ιδρύματα, με περιουσιακά στοιχεία ύψους πάνω από 2,6 δις ευρώ. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται επιστημονικοί οργανισμοί, καθώς και ιδρύματα που εξυπηρετούν πολιτιστικούς ή κοινωνικούς σκοπούς, για τους οποίους το Stifterverband ενεργεί ως σημείο επαφής και διασύνδεσης, στρατηγικού προβληματισμού και πηγή έμπνευσης για τις καθημερινές εργασίες. Με υποκαταστήματα στο Έσσεν, στο Αμβούργο, στο Βερολίνο και στο Μόναχο,  οι εμπειρογνώμονες του Stifterverband παρέχουν επαγγελματική συμβουλευτική επί όλων των ζητημάτων που άπτονται με την εκκίνηση ενός ιδρύματος, με τη διαχείρισή του, καθώς και τη διαχείριση των στοιχείων του ενεργητικού (οικονομική διαχείριση).

 


KBFUS LOGO_no_tagline

Το King Baudouin Foundation United States λειτουργεί ως μία Αμερικανική Φιλανθρωπική Οργάνωση η οποία προσφέρει τη δυνατότητα σε Αμερικανούς πολίτες-δωρητές να υποστηρίξουν τον σκοπό που επιθυμούν ή τις οργανώσεις που υπηρετούν αυτούς τους σκοπούς, στο εξωτερικό. Με αυτόν τον τρόπο παρέχει αποτελεσματικές λύσεις και εργαλεία, με χαμηλό κόστος σε Ευρωπαϊκούς και Αφρικανικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ώστε να αντλήσουν κεφάλαια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δωρητές με έδρα τις ΗΠΑ μπορούν να υποστηρίξουν τους Φίλους & Υποστηρικτές ΚΠΙΣΝ, μέσω του KBFUS, εξασφαλίζοντας φορολογική έκπτωση του ποσού της δωρεάς τους.

 


Η Λεβέντειος Πινακοθήκη εναποθέτει το μεγαλείο της ευρωπαϊκής τέχνης από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα στην καρδιά της Λευκωσίας, συνδέοντας την ευρωπαϊκή ήπειρο με το νοτιοανατολικό άκρο της μέσα από την ανάδειξη της μοναδικής σχέσης μεταξύ της τέχνης και της ιστορίας της. Eγκαινιάστηκε το 2014, πραγματοποιώντας την επιθυμία του Αναστασίου Γ. Λεβέντη να δημιουργηθεί μια δημόσια πινακοθήκη, όπου ο θησαυρός έργων τέχνης που απέκτησε κατά τη διάρκεια της ζωής του να γινόταν προσβάσιμος στους συμπατριώτες του στην Κύπρο. Υπηρετώντας με συνέπεια το όραμα του ιδρυτή, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη αποφάσισε ότι οι Συλλογές του όφειλαν να εκτεθούν σε ένα κτήριο αντάξιο των έργων που θα φιλοξενούσε.

 


Το Ινστιτούτο Goethe είναι το παγκόσμιας εμβέλειας και δράσης πολιτιστικό ίδρυμα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Προωθεί τη γνώση της γερμανικής γλώσσας στο εξωτερικό και στηρίζει τη διεθνή πολιτιστική συνεργασία. Με πληροφορίες για την πολιτιστική, κοινωνική και πολιτική ζωή στη Γερμανία, μεταδίδει μια σύγχρονη, πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα της χώρας. Τα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά του προγράμματα ενθαρρύνουν τον διαπολιτισμικό διάλογο και δίνουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε πολιτιστικές δραστηριότητες. Επίσης, ενισχύουν την ανάπτυξη δομών από την κοινωνία των πολιτών και προωθούν την παγκόσμια κινητικότητα.

 


Αποστολή του Perrotis College είναι να εκπαιδεύσει νέους και ενήλικες, ώστε να καταρτισθούν επαγγελματικά στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της γεωργίας, του περιβάλλοντος και των επιστημών ζωής. Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1904 στη Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού της Ελλάδος και των Βαλκανίων. Ως το τριτοβάθμιο τμήμα της, το Perrotis College of Agriculture, Environment and Life Sciences προετοιμάζει τους σπουδαστές του να αναλάβουν ηγετικές θέσεις στη διοίκηση επιχειρήσεων αγροδιατροφικού τομέα, την τεχνολογία τροφίμων, τη γεωργία ακριβείας και τη διατήρηση φυσικών πόρων.  Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας λειτουργεί από το 2012 στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή υπό τη διεύθυνση του Perrotis College. Το 2013 ιδρύθηκε και το Κέντρο Ελιάς Krinos του Perrotis College. Από τον Οκτώβριο 2017, το Perrotis College προσφέρει και μεταπτυχιακές σπουδές. Το 2011 εγκαινιάστηκε το Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την ίδρυση Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου, με έμφαση στην περιβαλλοντική εκπαίδευση μέσω της βιωματικής μάθησης. Από το 2013 λειτουργεί και Δημοτικό Σχολείο.

 

 

Γίνε Φίλος και Υποστηρικτής σήμερα!

Σε συνεργασία με:
  • ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ