Πρόγραμμα | Ένα προς Ένα αλλιώς

Λόγω των υφιστάμενων συνθηκών και της αναβολής των παραστάσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) το πρόγραμμα «Ένα προς Ένα» δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί την περίοδο των lockdown.

Προσαρμόζοντας το πρόγραμμα «Ένα προς Ένα», αξιοποιούμε τις δυνατότητες που δίνονται για την παρακολούθηση διαδικτυακών παραστάσεων, μέσω της GNO TV -της νέας διαδικτυακής τηλεόρασης της ΕΛΣ-, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε το «Ένα προς Ένα αλλιώς».

Οι Φ&Υ ΚΠΙΣΝ αναλαμβάνουν το κόστος της αγοράς εισιτηρίων για την προβολή διαδικτυακών παραστάσεων της ΕΛΣ σε φορείς και δομές που φιλοξενούν ή εξυπηρετούν παιδιά και εφήβους ή άλλες ειδικές ομάδες, με δυσκολία πρόσβασης σε δράσεις πολιτισμού.

Παράλληλα εξετάζεται η δυνατότητα να προβληθούν παραστάσεις μέσω της GNO TV και σε χώρους φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Στόχος είναι οι ωφελούμενοι να μπορέσουν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά παραστάσεις της ΕΛΣ, με τους περιορισμούς που προκύπτουν από τις υγειονομικές συνθήκες, δίνοντας μια διαφορετική επιλογή ψυχαγωγίας.

 

Στην πρώτη φάση του προγράμματος (Φεβρουάριος-Αύγουστος 2021) έχουν πραγματοποιηθεί με τη χρήση των ηλεκτρονικών εισιτηρίων που προσέφεραν οι Φ&Υ ΚΠΙΣΝ,
  • 106 μοναδικές προβολές

  • από 10 ξεχωριστές παραστάσεις  της ΕΛΣ

  • τις οποίες παρακολούθησαν περισσότεροι από 900 ωφελούμενοι (παιδιά, έφηβοι, ενήλικες) από 13 διαφορετικούς κοινωφελείς οργανισμούς και δομές

 

Δείτε ένα σύντομο βίντεο με στιγμιότυπα, από την υλοποίηση του προγράμματος.

Ταυτόχρονα επιδιώκεται νέοι άνθρωποι που ανήκουν σε αποκλεισμένες κοινωνικά ομάδες, να γνωρίσουν το Λυρικό Θέατρο και τη «μαγεία» των κλασσικών Τεχνών και να παρακολουθήσουν δρώμενα πολιτισμού, στα οποία δεν έχουν εύκολη πρόσβαση.

Το «Ένα προς Ένα αλλιώς» είναι δυνατόν να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε κοινό ανάλογα με τα ενδιαφέροντά ή τις εκπαιδευτικές του ανάγκες!


Συνεργαζόμενοι φορείς

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Δεσμό για την πολύτιμη συνεργασία του για την επικοινωνία με συνεργαζόμενους φορείς (Ίδρυμα για το Παιδιά «Παμμακάριστος» και Παιδικά Χωριά SOS Βάρης).

 


Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους Φ&Υ ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και πραγματοποιήθηκε με την ευγενική Δωρεά των εταιρειών:

Alpha Bulkers Shipmanagement Inc.


 

Γίνε Φίλος και Υποστηρικτής σήμερα!

Σε συνεργασία με:
  • ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ