Σπήλιος Πέτζας

Σπήλιος ΠέτζαςO Σπήλιος Πέτζας γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καλλιθέα και τη Νέα Σμύρνη. Από μικρός του άρεσε να παίζει με τα νερά και τα χώματα και ήταν αναπόφευκτο να γίνει Γεωπόνος. Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση τη φυτική παραγωγή και ειδίκευση στην ανθοκομία και αρχιτεκτονική τοπίου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ασχολήθηκε εκτενώς με τη διαχείριση του αστικού περιβάλλοντος.

Έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά από το 1997 στον τομέα της διαχείρισης έργων πρασίνου, είτε ως εργαζόμενος σε εταιρίες, είτε ως αυτοαπασχολούμενος. Του αρέσει να σχεδιάζει κήπους και πάρκα, αλλά απολαμβάνει ιδιαίτερα και τη διαδικασία υλοποίησής τους, αφού το σκάψιμο, το φύτεμα κι η επαφή με το χώμα, το νερό και τα φυτά αποτελούν και τώρα που μεγάλωσε αγαπημένες του ασχολίες.

Εκτός από κήπους του αρέσει να σχεδιάζει λογότυπα, έντυπα και ιστοσελίδες και θεωρεί την οπτική επικοινωνία και το design ως αναπόσπαστο κομμάτι της δημιουργικής του έκφρασης. Έχει βραβευθεί στην κατηγορία Best Cover/Front Page/Headlines των Regional Media Awards 2016 για τον σχεδιασμό του πολιτιστικού περιοδικού των Κυκλάδων Serious.

Από 16 ετών δραστηριοποιείται ως εθελοντής σε Μη Κυβερνητικές Οργανώνσεις, κυρίως στον τομέα της στήριξης ευπαθών ομάδων, με έμφαση στην ψυχοκοινωνική στήριξη παιδιών. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ενεργός εθελοντής, επί σειρά ετών, της εθελοντικής οργάνωσης Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα. Πιστεύει ότι ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο είναι τρόπος ζωής και έκφραση πολιτισμού.

Έχει διατελέσει μέλος πολιτιστικών ομάδων (θέατρο, ραδιόφωνο, περιοδικά) και ομάδων κοινωνικής παρέμβασης.

Γίνε Φίλος και Υποστηρικτής σήμερα!

Σε συνεργασία με:
  • ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ