Οι κηπουροί του Πάρκου: Ένας μεσογειακός κήπος στο μπαλκόνι μας

Διοργανωτής: ΚΠΙΣΝ | Πάρκο ΣΝ

 

Η χώρα μας, όπως και άλλες μεσογειακές περιοχές, προσφέρουν τη δυνατότητα αξιοποίησης μίας μεγάλης γκάμας αυτοφυών φυτών, χάρη στην αλληλεπίδραση του μεσογειακού κλίματος με το έντονο ανάγλυφο της χώρας.

Η καλλιέργεια όλο και περισσότερων μεσογειακών φυτών στις περιοχές όπου αυτοφυούν ή με παρόμοιο κλίμα, λόγω της μεγάλης ανθεκτικότητάς τους στις ακραίες θερμοκρασίες του καλοκαιριού, συμβάλλει στην εξοικονόμηση νερού, αντιμετωπίζοντας έτσι άλλη μια πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.

Πώς μπορούμε να φτιάξουμε έναν μεσογειακό κήπο στο μπαλκόνι μας και ποιους παράγοντες χρειάζεται να λάβουμε υπόψη για να ευδοκιμήσει;

Από το ανοιξιάτικο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ο γεωπόνος, αρχιτέκτων τοπίου και παραγωγός, Γιάννης Γρύλλης παρουσιάζει σε αυτό το βίντεο μία μεγάλη ποικιλία μεσογειακών φυτών που συναντάμε και στο Πάρκο, από την ελιά και τη χαρουπιά μέχρι τους θάμνους, όπως το σχίνο, τη μυρτιά, αλλά και τη λεβάντα, τις σάλβιες και τα ελίχρυσα. Αποκαλύπτοντας μικρά μυστικά για την καλλιέργειά τους, μας ενθαρρύνει να φτιάξουμε μία μικρή σύνθεση στο μπαλκόνι μας.

Δείτε το σχετικό video από τη σελίδα του ΚΠΙΣΝ εδώ: https://www.snfcc.org/ekdiloseis/oi-kipoyroi-toy-parkoy-enas-mesogeiakos-kipos-sto-mpalkoni-mas/9304

Γίνε Φίλος και Υποστηρικτής σήμερα!

Σε συνεργασία με:
  • ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ