Αριθμός Φύλλου [1821]: Φουστανέλες και Σιγκούνια

Διοργανωτής: ΕΒΕ

 

 

Το τέταρτο από τα εργαστήρια του κύκλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Αριθμός Φύλλου 1821», που απευθύνεται στα μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, φέρει τον τίτλο «Φουστανέλες και Σιγκούνια». Δημιουργήθηκε με αφορμή το λεύκωμα με τίτλο «Ταξίδι στην Αθήνα και την Kωνσταντινούπολη», το οποίο αποτελείται από πίνακες του Louis Dupré και συγκαταλέγεται στις Ειδικές Συλλογές της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό βιβλίο για την Ελλάδα του 19ου αιώνα, μια συλλογή από πορτραίτα, τοπία, ελληνικές και οθωμανικές ενδυμασίες, ιστορικές και θρησκευτικές σκηνές.

Σκοπός του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι να κατανοήσουν τα παιδιά, μέσα από τη μελέτη του τεκμηρίου, την αξία και τον συμβολισμό της παραδοσιακής φορεσιάς τόσο των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης όσο και των απλών καθημερινών ανθρώπων της εποχής.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (https://network.nlg.gr), για να δείτε ποια από τις βιβλιοθήκες του Δικτύου είναι κοντά σας και επικοινωνήστε μαζί της για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τον εκπαιδευτικό κύκλο προγραμμάτων “Αριθμός φύλου 1821” και το πως μπορεί και το δικό σας παιδί να συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Γίνε Φίλος και Υποστηρικτής σήμερα!

Σε συνεργασία με:
  • ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ