Μεταφορά συμμετεχόντων στη Διαπολιτισμική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής προς και από το ΚΠΙΣΝ

credits: Στέλλα Αναστασοπούλου/Σχολή Φωτογραφίας Focus

credits: Στέλλα Αναστασοπούλου/Σχολή Φωτογραφίας Focus

Οι Φίλοι και Υποστηρικτές του Κέντρου Πολιτισμού ‘Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Φ&Υ ΚΠΙΣΝ) υποστηρίζοντας την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) ανέλαβαν τη χρηματοδότηση της μεταφοράς των συμμετεχόντων στη Διαπολιτισμική Χορωδία για την εαρινή περίοδο 2018, στο πλαίσιο των Κοινωνικών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΕΛΣ.

H Διαπολιτισμική Χορωδία ξεκίνησε ως πρωτοβουλία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ το Δεκέμβριο του 2016. Υλοποιείται από την Εναλλακτική Σκηνή σε συνεργασία με τις Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δραστηριότητες της ΕΛΣ. Απευθύνεται σε μόνιμους ή προσωρινούς κατοίκους της Αθήνας, ενήλικες, μετανάστες, πρόσφυγες και ημεδαπούς με στόχο να μεταδώσει τη χαρά του τραγουδιού,

Τα μέλη της προέρχονται από διαφορετικές χώρες του κόσμου, όπως Ιράν, Σλοβακία, Νέα Γουινέα, Συρία, Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Αφγανιστάν, Καμερούν, Ελλάδα κ.ά. Ο διαπολιτισμικός της χαρακτήρας επιτρέπει την ισότιμη ανταλλαγή μουσικού ρεπερτορίου μεταξύ των μελών της, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα περιβάλλον δημιουργικής εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, έκφρασης και κοινωνικής δικτύωσης των συμμετεχόντων συνδυάζοντας παραδοσιακά τραγούδια από τις χώρες προέλευσης των συμμετεχόντων, με το κλασικό χορωδιακό ρεπερτόριο.

Η εξασφαλισμένη, ανέξοδη και εύκολη πρόσβαση των μελών προς και από το ΚΠΙΣΝ, είναι σημαντική διότι βοηθάει και ενισχύει τη συστηματική συμμετοχή στο πρόγραμμα, αφού η μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν είναι πάντα εφικτή για όλα τα μέλη ή είναι εξαιρετικά χρονοβόρα.

Αναγνωρίζοντας την αξία του κοινωνικού προγράμματος και υποστηρίζοντας την ομαλή διεξαγωγή με τη συστηματική παρουσία των μελών του, οι Φ&Υ ΚΠΙΣΝ εξασφάλισαν τη χρηματοδότηση της μεταφοράς των συμμετεχόντων με πούλμαν 50 θέσεων, ξεκινώντας από το κέντρο της Αθήνας προς το ΚΠΙΣΝ με επιστροφή, εξυπηρετώντας σε εβδομαδιαία βάση τις ανάγκες μετακίνησης των μελών στη Διαπολιτισμική χορωδία, για το διάστημα Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2018.


Μέγας Δωρητής των Κοινωνικών και Εκπαιδευτικών Δράσεων της ΕΛΣ είναι το ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες για τη Διαπολιτισμική Χορωδία στον ιστότοπο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Γίνε Φίλος και Υποστηρικτής σήμερα!

Σε συνεργασία με:
  • ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ